top of page

Restaurant

Wij bieden u graag een unieke eetervaring aan waarbij u onze studenten kunt ondersteunen terwijl u geniet van een heerlijke maaltijd.

 

Reserveer nu uw tafel en geniet van gastronomisch dineren, bereid door onze getalenteerde culinaire studenten.

​De service is zowel in het Nederlands als in het Engels vanwege onze internationale studentenpool.

1

Run the Restaurant 1

​De eerstejaars studenten openen in 2025 restaurant De Karmeliet 
voor een Ontdekkingsmenu

Data nog te bevestigen

3-gangen lunch (all-in): € 59

5-gangen diner (all-in): € 99

2

Run the Restaurant 2

De tweedejaarsstudenten openen restaurant De Karmeliet voor een 5-gangendiner

30 september - 18 december 2024

€ 99 (incl. dranken)

3

Run the Restaurant 3

De laatstejaarsstudenten openen restaurant Tête Pressée voor hun afstudeerconcept.

 

Elke week kun je een nieuw concept ervaren.

 

November - December
(data nog te bevestigen)

Voorbeeldmenu uit een eerdere editie
(wijzigt regelmatig)

Hapjes 
Mousse van gerookte paling 
Rice Crispy met tartaar van wijting 
Parmezaankoekje met Iberico 

Menu 
Salade van koningskrab met coulis van krab 

Wilde zeebaars meet sauce vin jaune 

Zeetong met citroenboter en handgepelde garnalen 

Franse hoevekip lable rouge  met portsaus 

Pavlova van mango en passievrucht 

Onze locaties

De Karmeliet

Langestraat 19

8000 Brugge

Dit iconisch voormalig driesterrenrestaurant van chef Geert Van Hecke vormt de thuisbasis van de studenten Culinary Arts van hogeschool VIVES én meteen ook het prachtig decor voor een prachtige culinaire belevenis.

Jaarlijks zwaaien de deuren van dit iconisch gebouw wijd open voor het breed publiek. In het najaar, telkens van maandag tot donderdag, voor het diner verzorgd door de tweedejaarsstudenten Culinary Arts en in het voorjaar voor lunch/diner bereid door de eerstejaarsstudenten Culinary Arts. 

Tête Pressée

Koningin Astridlaan 100

8200 Brugge

Het gekende Brugs restaurant Tête Pressée van chef Pieter Lonneville kwam vrij omdat chef Pieter andere professionele uitdagingen opstart. Door zijn uniek concept (open keuken) én ligging (vlakbij de hogeschool) vormde dit meteen een mooie opportuniteit voor demolessen, workshops met (internationale) chefs én de thuisbasis voor de laatstejaars culinary arts om elk jaar eind november/december hun uniek afstudeerconcept (elke week andere formule) open te stellen voor het brede publiek. Een belevenis!

tete-pressee.jpg
20231219_Karmeliet_037.jpg

Meld u aan voor e-mailupdates

Schrijf u in om e-mailupdates te ontvangen en ontvang als eerste een melding wanneer er nieuwe slots beschikbaar komen in een van onze restaurants

Bedankt om in te schrijven!

Sneak peak

bottom of page