Restaurant
Wij bieden u graag een unieke eetervaring aan waarbij u onze studenten kunt ondersteunen terwijl u geniet van een heerlijke maaltijd.
Reserveer nu uw tafel en geniet van gastronomisch dineren, bereid door onze getalenteerde culinaire studenten.
De service is zowel in het Nederlands als in het Engels vanwege onze internationale studentenpool.
1
Run the Restaurant 1
De eerstejaars studenten openen in 2025 restaurant De Karmeliet
voor een Ontdekkingsmenu
Data nog te bevestigen
3-gangen lunch (all-in): € 59
5-gangen diner (all-in): € 99
3
Run the Restaurant 3
De laatstejaarsstudenten openen restaurant Tête Pressée voor hun afstudeerconcept.
Elke week kun je een nieuw concept ervaren.
November - December
(data nog te bevestigen)
Voorbeeldmenu uit een eerdere editie
(wijzigt regelmatig)
Hapjes
Mousse van gerookte paling
Rice Crispy met tartaar van wijting
Parmezaankoekje met Iberico
Menu
Salade van koningskrab met coulis van krab
Wilde zeebaars meet sauce vin jaune
Zeetong met citroenboter en handgepelde garnalen
Franse hoevekip lable rouge met portsaus
Pavlova van mango en passievrucht
Onze locaties
De Karmeliet
Langestraat 19
8000 Brugge
Dit iconisch voormalig driesterrenrestaurant van chef Geert Van Hecke vormt de thuisbasis van de studenten Culinary Arts van hogeschool VIVES én meteen ook het prachtig decor voor een prachtige culinaire belevenis.
Jaarlijks zwaaien de deuren van dit iconisch gebouw wijd open voor het breed publiek. In het najaar, telkens van maandag tot donderdag, voor het diner verzorgd door de tweedejaarsstudenten Culinary Arts en in het voorjaar voor lunch/diner bereid door de eerstejaarsstudenten Culinary Arts.
Tête Pressée
Koningin Astridlaan 100
8200 Brugge
Het gekende Brugs restaurant Tête Pressée van chef Pieter Lonneville kwam vrij omdat chef Pieter andere professionele uitdagingen opstart. Door zijn uniek concept (open keuken) én ligging (vlakbij de hogeschool) vormde dit meteen een mooie opportuniteit voor demolessen, workshops met (internationale) chefs én de thuisbasis voor de laatstejaars culinary arts om elk jaar eind november/december hun uniek afstudeerconcept (elke week andere formule) open te stellen voor het brede publiek. Een belevenis!